Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals speelt gelijk tegen Poppel na tumultueus einde : 2-2

VC Herentals kon maar beter punten pakken tegen Poppel, dat niets meer te winnen of te verliezen had en dat naar een rustig seizoenseinde kon voetballen. Maar de grensjongens kwamen voor de volle buit en lukten daar nog bijna in. Gelukkig voor roodwit viel er nog een late appel uit de kast.

"De thuisploeg voetbalde meteen een grote kans bijeen", zet Jan Deckers, communicatie VC Herentals.   "Vanlommel werd aangespeeld en doelman Van Etten moest al onmiddellijk zijn ploeg voor een achterstand behoeden. Enkele minuten later was de thuisploeg daar weer maar Van Etten belette opnieuw de openingstreffer. VC nam wat gas terug maar hield de bezoekers ver weg van het eigen doel.

Die periode in de wedstrijd werd gekenmerkt door vele snelle balwisselingen maar zonder echte kansen. Even voor het half uur kopte Claessens een hoekschop in de handen van Van Etten. VC zag binnen dat eerste half uur, met Sas en Wouters, zijn 2 centrale verdedigers geblesseerd uitvallen.

Even later ging Kuypers de bezoekers op voorsprong brengen maar viseerde de paal. De laatste mogelijkheid was voor de thuisploeg : een scherpe voorzet ging aan alles en iedereen voorbij. 0-0 aan de rust, een logische tussenstand.

Meteen na de pauze werd Dillen weggestuurd. Met zijn schot, van schuin, had Van Etten de nodige moeite. Een paar minuten later borstelde Vanlommel een vrije trap een meter over de Poppelse kooi. Rond het uur mocht een bezoekende aanvaller de winkelhaak viseren. Brosens kon nog wel keren, maar de gevolgde Kuipers kon simpel binnen tikken. 0-1

Even later was Poppel daar weer maar Brosens had nu het laatste woord.  VC offerde een verdediger op. Claes zag niet direct een medemaat vrijlopen en besloot dan maar naar doel te trappen. De bal stierf tegen de onderkant van de deklat. VC begint er stilaan een patent op te krijgen : in de laatste vier duels gebeurde net hetzelfde. Even later moest Poppel een hoekschop toestaan. Claessens kreeg er zijn voet tegen en de bordjes hingen terug in evenwicht. 1-1

Enkele minuten later moest een bezoekende verdediger zijn doelman bijspringen en in hoekschop werken. Roodwit kon nu toch wel aanspraak maken op de overwinning. Obbels devieerde een schot van Derkinderen, maar Van Etten maakte de poging onschadelijk. Naar het einde toe moest VC toch oppassen voor de counter. Een Poppelse voorzet ging aan alles voorbij. Aan de overzijde kreeg Vilvarajay een schietkans maar besloot over.

De wedstrijd kabbelde naar het einde hoewel VC er alles aan deed om de 3 punten thuis te houden. De klok stond, net zoals het vorige duel op Sint Janneke, al even stil op 90 wanneer Poppel plots met overtal tegen de rode verdediging stond. Vermeulen tikte simpel binnen. Poppel  ging dat toch nog met de volle buit naar huis. Maar VC kreeg nog tijd voor één aanval, er werd een bezoekende fout gemaakt op zo’n 20 meter van het doel. Vanlommel trapte naast de muur in de korte hoek, naast een graaiende Van Etten binnen: 2 – 2.

Meteen het einde van een wedstrijd die VC niet verdiende te verliezen, maar uiteindelijk vrede moest nemen met een gelijkspel.

Het zou een duur punt kunnen zijn, het ware er beter 3 geweest. Veel verandert er niet in het klassement. Volgend weekend is het Pasen, traditiegetrouw geen voetbal dan want dan moeten er eieren geraapt worden. Binnen 2 weken is VC gastheer voor Oevel. De wedstrijd begint om 15:00 u."